Picit mindig felháborít, amikor mennem kellene valahova de ehelyett állok a dugóban, mert egy pár fekete autó rendőri felvezetéssel, mindenkit "félrelökve" száguld át a városon. Az most mindegy, hogy pont munkába mennék, vagy moziba indultunk életem értelmével. Már csak azért is, mert biztos, hogy a sorban jó pár ember van, aki épp munkába menne.

A legszomorúbb az egészben az, hogy ez igazából már csak a legteteje egy bosszantó problémának, ami az utóbbi száz évben alakult ki. Nevezzük ezt az egyszerűség kedvéért "politikus szindrómának". Hogy mit is takar ez a név? Egy olyan tünetegyüttest, amely eltorzítja a megfertőzött alany világképét. Az ilyen emberek hajlamosak teljesen elfeledkezni arról, hogy nem születtek vezetőknek, nem királyi és hercegi családok leszármazottai, akiket az Úr helyezett egy nemzet élére és akiket csupán az Úr távolíthat el. Ők ugyanis "demokratikusan" megválasztott vezetők, akiknek az lenne a dolga, hogy a választól által összedobott közös vagyont kezelgessék. Tegyék mindezt a választók által nyújtott - egyáltalán nem szerény - fizetésért cserébe.

Ennek ellenére ők inkább az összegyűjtött, az ország fejlődésére fordítandó összeg tulajdonosaként viselkednek, azt saját maguk, családtagjaik és barátaik közt osztogatják milliárdszámra. Közben pedig megszavazgatják maguknak, egy középkori kiskirály minden kiváltságát. Ingyen lakhatást, ingyen utazást, ingyen parkolást, de ha ez nem lenne elég, még a törvények felett állónak is kikiáltják magukat (mentelmi jog).

Ezek után annyira nagy kérés lenne, hogy ha fejlődni nem hagyják az országot, legalább élni hagyják benne az embereket? Szavazzanak meg maguknak egy városrészt - lehetőleg valamely külső kerületet -, ahol fontoskodjanak, pörögjenek a "boldogulásunkon" de ne akasszák meg az életet, valahányszor egyikük megenne egy jó steak-et a kedvenc éttermében. 7718163_d88c466ae8ec766330eaba7f113be1ee_wm.jpg

Útlezárások Putyin miatt

Nem beszélve arról, hogy akkor ha a kedvenc önkényúr haverjuk érkezik a városba, nem kellene lehegeszteni minden csatornafedőt és nem kellene megtiltani a parkolást a használni tervezett útvonalak környékén is napokkal az érkezés előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsoskacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr807179233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása