Hát ezért nem szeretek nyaralni… Az ember elugrik, kicsit hasat süttetni, és már kész is a baj. Gondolom, már mindenki megírta, kommentálta, elolvasta a kommenteket, de szerintem ezt nem lehet elégszer véleményezni… Az IMF és az Európai Bizottság delegációja úgy döntött, hogy eleget tárgyalt hőn szeretett kormányunk képviselőivel, és inkább visszautazik Európába - az EB delegáció legalábbis. Nem, nem történt elírás. Ez a hely talán a kalandozó Hunok idején volt csak távolabb Európától, mint most.
Hogy miért gondolom így, annak több vetülete is van.

 - Először is, mert láthatóan a rendszerváltás óta nem sikerült kinevelnie ennek az országnak egy tisztességes politikai elitet.

 - Másodszor, mert az akár több évtizede a Parlamantben ülő politikusok zöme még mindig nem képes felfogni, hogy a terem formájának hasonlósága ellenére nem egy cirkuszban dolgozik.

 - Harmadszor, mert az ország lakói, akik végtelenül büszkék arra a "híres magyar szürkeállományra" - figyelembe véve mindent, csak a szürkemarhákra gondolhatnak ilyenkor - nem képesek egy komplexebb gondolkodásra, mint egy közepesen csoffadt mosogatószivacs.

Az első pontommal gondolom, kevesen szállnak vitába, a másodikkal lehet vitatkozni, de akkor "Ezt majd a folyosón megbeszéljük…"
A harmadik pontot itt indokolta egy cikk például. Ez az érdekes írás közvélemény kutatást végzett bankadó témájában, és nem meglepő, de mindenképpen érdekes eredményt kapott. Az oldalon szavazók 66 százaléka támogatta a bankadó bevezetését! A minta ugyan nem tudom, mennyire reprezentatív, de mindenképp érdekes dolog, hogy azok az emberek, akik a háromszáz forintos vizitdíj ellen orrvérzésig tiltakoztak, megszavaznának egy olyan rendelkezést, ami miatt ennek többszörösét terhelnék majd rájuk a bankok (mert hát ugyan ki a fenére terhelnék).
Ebből simán le lehet vonni a következtetést, hogy az átlag internetező magyar 300 forintért nem enne trágyát, csak ha azt mondanák neki, hogy az nem is trágya. Viszont ekkor már csomagolással sem kéne bajlódni.

Azt a verziót ugyanis, hogy a tömegek rájöttek, hogy csak úgy fog itt bármi is változni, ha ők maguk is hajlandóak terheket viselni, na azt egy fejhangú kacaj kíséretében felejtsük el!

De kicsit kanyarodjunk vissza a hazatért delegációkhoz. A lényeg egyébként itt is hasonló. Ha a külföldi szakértő uraknak elég lett volna ideutazniuk ahhoz, hogy a kormányunk egyik első olyan intézkedését, amelyben végre a bankrendszert - tehát a "pénzes zsidókat" - is alaposan megadóztatja, visszavonassák… Hát akkor bizony komoly kapaszkodó került volna a parlament jelenleg legmarkánsabb ellenzéki pártja kezébe. Sőt, talán pár ember még azt is átgondolná, hogy Viktor lehet, hogy mégsem egyenesen az égből pottyant ide, hogy győzelemre vezesse a sokat szenvedett magyarságot.
Ha viszont sziklaként állja a rohamot és csak pár hét múlva, fű alatt formálja az EU, és Amerika kedvére a csomagját, akkor hős marad, mert a Nép a győzelemre fog emlékezni. A Néptől, aki nagy tömegben egy birka intelligenciájával bír, hogy is várhatnánk el, felfogjon egy komplex makrogazdasági csomagot. A Nép úgy fog elsiklani a külföld javasolta változtatások felett ősszel, hogy meg sem fog csuklani a hangja viktorozás közben.
Ezzel ugyan nincs semmi baj, hiszen az emberek nagy többsége nem végzett közgázt - talán még gimnáziumot sem -, honnan értenének a makrogazdasághoz?
Csak akkor ezt a gondolatot meg kéne ragadni, és akkor is elővenni, amikor népszavazást kezdeményez bárki. Főleg olyat, ami az ország gazdaságát érinti.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsoskacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr692160150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása