"Bár kedvezményes adókulcsot nem ígér az offshore vagyonokat hazacsábító javaslat, azt igen, hogy a hazahozott vagyonokkal kapcsolatban nem tesz fel kérdéseket az adóhatóság és csak a jövőre érvényben lévő 16 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni" - írja a Napi Gazdaság.

Van erre egy kedvenc sorom valamelyik nagyon régi Voga-Turnovszky lemezről:

Te öreg, ez má' vót'! Ez, ja ez má' vót!

És akkor sem jött haza sok pénz. Hát most sem fog.

 

Az ofshore számla lényege...

ugyanis, hogy nem éri el a magyar adóhatóság. Ezért aztán:

1. nem kell utána adót fizetni (és a 0, az ugye kevesebb, mint 16%)

2. a magyar állam nem tudja elszedni

Az első megállapításban lévő reláción ugye nincs mit magyarázni? Kint van, kamatozik, de ha behozzuk, leesik majdnem az egyötöde, és aztán a kamatokból még a kamatadó is majd.

Már ezek alapján kijelenthetjük, hogy aki behozza az offshore pénzeit az maga az oximoron, mert az illető olyan hülye, hogy magától offshore számlát alapítani is képtelen lenne, nemhogy pénzt keresni annak meghízlalására.

Ám ha ezen túllépünk, rögtön jön a 2. ponthoz kötődő kérdés: Aki ezt kitalálta, vajon merre töltötte az elmúlt heteket, amikor is a kormány jelezte, hogy a magánvagyont kb. annyira tiszteli, mint anno Lenin?

 

Tehát...

mindezeket összevetve világos, hogy ez a javaslat egy bizonyos rétegnek készült. Azoknak a honatyáknak, akik akkora vagyonokat halmoztak fel - például a nyilatkozataikkal indított tőzsdei hullámokat meglovagolva - a Csatorna szigeteki bakszámlájukon, hogy az még a 16% levonása után is minimum 9 számjegyű marad. És emellett azt az összeget nem kell majd megmagyarázniuk az ügyészség nyomozóinak, illetve elkobzásuktól sem kell tartaniuk, hiszen azt a döntés maguknak kéne meghozniuk, és ugye sejtjük, hogy ez mikor következne be?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsoskacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr722488323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása