Aki olvasta tegnapi bejegyzésem - mind a 24 fő -, már tudja, rendeltem új útlevelet. Meg is jött, jókor, mert ha így megy a dolog, hamarosan kelleni fog... Elején az "EURÓPAI UNIÓ - MAGYAR KÖZTÁRSASÁG" felirattal. Az a baj, hogy most éppen úgy tűnik, mind a két dolog tévedés.

Az EU-ra most nem térnék ki hosszan, éppen csak annyiban, hogy mi annak mindig is  maximum papiron voltunk tagjai. 

A Magyar Köztársaság azonban 2012 január elsején, közel 23 éves korában megszűnik létezni.

Sajnos az ifjú eleve rossz csillagzat alatt született. Felmenői szinte kivétel nélkül mentális, és fizikai bántalmaktól szenvedtek. Voltak köztük forradálmárok, bűnözők, bűnöző forradalmárok, kommunisták, hősök, elnyomottak, honfoglalók, akik mind hozzájárultak valami kis adalékkal a leszármazott defektusaihoz, de ettől még élhetett volna szegény ennél jóval teljesebb életet is.

Korai halálát több sajnálatos körülmény sorscsapásszerű összejátszása okozta. A vezetőinek kapzsi, dilettáns, de ugyanakkor mérhetetlenül öntelt viselkedése ugyanúgy szerepet játszott ebben, mit lakóinak közönyös, szűk látókörű hozzáállása. A végső döféseket azonban a legutolsó kormányát megválasztó nagyon komoly többség adta meg a Köztársaságnak, amikor egy nagy "X"-szel hatalomra juttattak egy olyan embert, - és a bábkormányát - aki, ha egy kicsit is keletebbre születik, az európai befolyás területén kívülre, akkor nagyon valószínű, hogy a Hágai Törvényszék előtt végzi.

Ezzel a választással az ország lakosai egy mozdulattal Hegyeshalomig húzták az Ural hegységet, ami elválasztja Európát Ázsiától, és elkezdték ásogatni saját kezükkel - mert hogy szerszámok ekkora már régen nem voltak - a köztársaság, és nem mellesleg a demokrácia sírját. A gödör pedig mostanra elkészült, így bele is lehet fektetni az elvi nagyokorúságot még éppen hogy, a mentális felnőttkort pedig még messze meg nem élt ifjút.

Emlékét remélem páran megtartják fejükben, mert máshol nem igazán marad majd meg, köszönhetően a kormány átfogó propagandájának - jaj, nem is olyan régen volt, hogy ennek a szónak ugyanilyen negatív kicsengése volt igaz? - ami január elsejére ígéri, hogy minden törvényből, rendeletről, és a határainkon álló táblákról is eltávolítja ezt a szót, ami igazából az egyik utolsó jele volt annak, hogy itt nem abszolutizmus van, vagy készülődik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsoskacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr403433809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása